Rozenpraat

person Gepost door: Rozen.nl list In: Rozenweetjes Op:
Rozenpraat

Rozen vonden hun oorsprong duizenden jaren geleden in China en Afrika. Sinds ongeveer de 2e helft van de 16e eeuw kwamen rozen ook naar Europa en meer specifiek naar Nederland.

Geschiedenis van rozen

Rozen vonden hun oorsprong duizenden jaren geleden in China en Afrika. Sinds ongeveer de 2e helft van de 16e eeuw kwamen rozen ook naar Europa en meer specifiek naar Nederland. In de Nederlanden is het kweken van rozen gedocumenteerd vanaf de tweede helft van de zestiende eeuw. Over export van rozen naar Engeland bestaat geschreven materiaal; volgens een Frans reisverslag werden ze geteeld in de formele tuinen van de paleizen die in de zeventiende eeuw door de Oranjes werden gebouwd, zoals paleis Honselaarsdijk. Het bijzondere hiervan is dat mijn eigen wieg slechts 500meter af stond van dit paleis, wat geheel in verval was geraakt, maar weer volledig is gerestaureerd en nu dienst doet als huisvesting voor verstandelijk gehandicapten.

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag zaterdag Januari Februari Maart april Kunnen juni- juli- augustus september oktober november december