Trouwen / verloven

Maak je bruiloft compleet met de mooiste rozen en rozenblaadjes.Maar ook bij een huwelijksaanzoek of verloving wil je natuurlijk goed voor de dag komen. Waarmee kan dat beter dan met onze toprozen en de verse rozenblaadjes.

Actieve filters

Geen enkele bloem is zo geschikt voor een bruiloft als de roos. De roos is dan ook de meest voorkomende bloem op een bruiloft. Deze bloem staat namelijk voor liefde, hartstocht en passie. Rozen zijn daarnaast in veel verschillende kleuren te krijgen, waardoor het altijd bij je thema past. Je kunt bloemen op veel manieren gebruiken op je bruiloft. Bloemen maken deze vrolijke dag daarmee nog vrolijker. De trend op dit moment is: hoe meer bloemen, hoe beter. De liefde mag er zo echt vanaf spatten.

Hoe kan ik rozen gebruiken bij mijn bruiloft?

Rozen worden op steeds meer manieren gebruikt tijdens bruiloften. Zo kun je natuurlijk een prachtig bruidsboeket maken met verschillende kleuren rozen erin. Een rozenboeket ziet er romantisch uit en kan door verschillende kleurencombinaties ook volledig in jouw smaak worden gemaakt. Naast een bruidsboeket, kun je bloemen natuurlijk ook ter decoratie op je bruiloft gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan prachtige centerpieces met rozen erin verwerkt, of vazen met rozen op tafels. Ook kun je de ceremonie erg mooi aankleden met rozen aan de banken of om het bruidspaar heen. Door overal op je bruiloft dezelfde kleuren rozen terug te laten komen kun je een mooi romantisch thema creëren in de kleuren die bij jullie passen..

Decoratie kleurenthema bruiloft

Rozen zijn dus een mooie en veelzijdige optie voor decoratie van je bruiloft. Ze kunnen daarnaast helpen met een prachtig kleurenthema voor je bruiloft. Welk kleurenthema kies jij voor je bruiloft? Je zou dit kunnen baseren op de betekenis van verschillende kleuren rozen. Zo staan rode rozen symbool voor ware liefde, trouw en schoonheid. Roze rozen zijn daarentegen liever en zachter en staan voor elegantie en vreugde. Gele rozen zijn vrolijke rozen die vreugde en warmte geven. Ook witte rozen worden vaak bij bruiloften gebruikt omdat deze een nieuw begin symboliseren. Natuurlijk kun je ook voor minder standaard kleuren gaan. Zo zijn oranje rozen een teken van passie en verlangen, waar blauwe rozen staan voor mysterie. Ook perzik en zalm rozen zijn prachtige rozenkleuren die vooral wat meer bijzonder en speciaal zijn. Kies dus je kleurenthema en bestel deze gemakkelijk online of neem contact op voor de mogelijkheden.

Rozenblaadjes strooien bij bruiloft

Een laatste leuke toepassing van rozen op je bruiloft is het gebruiken van rozenblaadjes. Er zijn verschillende objecten die gebruikt worden om een kersvers bruidspaar toe te juichen. Zo wordt er vaak bellenblaas of rijst gebruikt. Er is echter niks mooiers dan het strooien van kleurrijke rozenblaadjes na of tijdens de ceremonie. Dit is een oude traditie die wordt gebruikt om de liefde te vieren. Het is natuurlijk ook erg leuk en schattig om kindjes tijdens de ceremonie bloemenblaadjes te laten strooien. Naast het strooien van bloemenblaadjes kunnen deze natuurlijk ook gebruikt worden ter decoratie. Zo kun je bijvoorbeeld een pad maken richting het altaar of de receptie aankleden met rozenblaadjes op tafels of de vloer. Vier dus de liefde met prachtige rozen en rozenblaadjes op jouw bruiloft.