Vier Moederdag met Rozen

person Gepost door: Rozen.nl list In: Rozenweetjes Op:
Vier Moederdag met Rozen

Zijn jullie al klaar voor Moederdag? Het is de ultieme dag om alle moeders nog eens extra in het zonnetje te zetten voor hun onvoorwaardelijke liefde en zorg. Kinderen verwennen hun moeder met onder andere een ontbijtje op bed en zelfgemaakte cadeautjes en gedichten.

Zijn jullie al klaar voor Moederdag? Het is de ultieme dag om alle moeders nog eens extra in het zonnetje te zetten voor hun onvoorwaardelijke liefde en zorg. Kinderen verwennen hun moeder met onder andere een ontbijtje op bed en zelfgemaakte cadeautjes en gedichten. Elke moeder verdient natuurlijk een prachtige bos rozen. Wist je namelijk dat rozen de meest populaire bloemen zijn op Moederdag? Wij geven je een aantal tips en inspiratie voor Moederdag.

Waarom bloemen op Moederdag?

Maar waarom geven we eigenlijk bloemen als Moederdagcadeau? De Moederdag zoals we die vandaag de dag in Nederland vieren, komt vanuit Amerika. De oprichtster uit de VS, Anne Marie Jarvis, nam het initiatief om alle moeders die een kerkdienst bezochten op die speciale zondag een anjer te geven. Ook legde zij een anjer op het graf van overleden moeders. Dit deed zij namelijk ook altijd bij het graf van haar eigen moeder. Bloemen speelden dus toen al een erg belangrijke rol en deze trend is – ook na de invoering van Moederdag in Nederland 1925 – gewoon doorgevoerd.

Rozen voor Moederdag

De roos wordt ook wel de bloem van de liefde genoemd. Rozen vertellen vaak meer dan je in woorden kunt uitdrukken. Met een mooie bos rozen op Moederdag laat je zien dat je jouw moeder waardeert en dat je van haar houdt. Zeker als je de bos rozen uitkiest die helemaal bij haar past; bijvoorbeeld in haar lievelingskleur(en). Geloof ons, daar wordt elke vrouw gelukkig van.

Er zijn verschillende boodschappen verbonden aan bepaalde kleuren rozen. Elke kleur heeft namelijk een speciale betekenis. Zo staan rode rozen bijvoorbeeld symbool voor liefde, vriendschap en schoonheid. Wanneer je één rode roos of een hele bos rozen aan iemand geeft, laat je zien dat je van degene houdt. Roze rozen hebben verschillende betekenissen, waaronder dankbaarheid, geluk en bewondering. Rozen in de kleur geel stralen warmte, vreugde en vrolijkheid uit. Een perfecte bloem dus om iemand op te vrolijken. En met zalmkleurige rozen toon je een blijk van dankbaarheid en waardering. Als je verschillende boodschappen wilt overbrengen, kan je ervoor kiezen om een bos samen te stellen van diverse kleuren rozen. Om de rozen nog persoonlijker te maken, kan je de rozen laten bedrukken met een zelfgemaakte liefdevolle tekst.

Wil je naast rozen, nog iets extra’s geven? Dat kan! Er zijn genoeg mogelijkheden om jouw moeder te verrassen.

Bonbons

Ja, het is algemeen bekend; vrouwen houden van chocolade. Naast rozen, worden ook bonbons geschonken om liefde te uiten. Een perfect cadeau voor Moederdag dus!  Kies voor één van de luxe bonbondoosjes, gevuld met diverse smaken.

Bubbels

Naast dat een fles bubbels vaak voor speciale momenten bewaard wordt, zoals een bruiloft of het vieren van een nieuwe woning, is het ook een perfect drankje voor Moederdag. Er valt immers wat te vieren, én… wie is er nu niet gek op champagne?

Parfum

Kies voor een heerlijke rozenparfum met een subtiele rozengeur. Daar zijn alle moeders dol op, toch? Een paar druppeltjes op de dop zorgen voor een aangename geurverspreiding.

Moederdagkaartje

Maak je cadeau af met een lieve kaart speciaal voor moederdag. Schrijf hier bijvoorbeeld je leukste herinnering met je moeder op, een kort gedichtje of een andere boodschap die je haar altijd al wilde vertellen.

Wil je een combinatie van verschillende producten kopen? Kies dan voor een speciaal moederdagpakket, welke bestaat uit prachtige rode rozen, een flesje bubbels en een moederdagkaartje. Ook andere sets zijn mogelijk.

Rozenwater maken

Wil je liever zelf aan de slag voor Moederdag? Maak dan bijvoorbeeld rozenwater. Je kunt het o.a. gebruiken in bad, als gezichtstoner, in desserts om extra smaak toe te voegen of als variant op normaal water. En het fijne is dat het erg simpel te maken is.

Wat heb je nodig?

  • Rozen – kleur(en) naar keuze
  • Zuiver bronwater of gedestilleerd water (drinkbare variant)
  • Pan met deksel

Hoe maak je het?

  1. Koop op de webshop van rozen.nl een prachtige bos rozen.
  2. Haal de blaadjes van de rozen af en spoel ze af met koud water.
  3. Plaats de rozenblaadjes in een pan met zuiver/gedestilleerd water. De blaadjes moeten net onder water staan.  Verwarm op matig vuur en dek af.
  4. Laat het water koken totdat de rozenblaadjes hun kleur verliezen.
  5. Giet het water af en doe de blaadjes in een (water)kan.

Ontdek Nieuwe Ideeën voor Moederdag 2024

Heeft u vorig jaar genoten van onze Moederdag tips en suggesties? We hebben dit jaar nog meer geweldige ideeën en advies om Moederdag extra speciaal te maken. Voor de nieuwste trends, tips voor het kiezen van de perfecte rozen, en inspirerende verhalen over hoe u uw waardering kunt tonen, nodigen wij u uit om onze nieuwste blog te lezen: De Perfecte Rozen voor Moederdag 2024. Of u nu op zoek bent naar traditionele rozen of iets unieks, in onze nieuwste blogpost vindt u alles wat u nodig heeft om van Moederdag 2024 een onvergetelijke dag te maken.

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag zaterdag Januari Februari Maart april Kunnen juni- juli- augustus september oktober november december