TONY'S Roos-Framboos Recht uit m'n chocohart
€ 3,75
Eat your heart out! Twee in één: een bossie rozen én een reep chocolade. En dat in de vorm van een hartje. Daar ga je toch helemaal van...
Een heerlijke grappa met een prettig palet aan roos, uit de vriezer drink je dit het lekkerste. Prima aanvulling bij een goede espresso.
“We werken zonder voorraad, dus zijn onze rozen altijd vers. De meeste kwekers zitten in een straal van 10-15 km om ons heen, dus hebben we verse rozen altijd onder handbereik.”
Rosolio, ook bekend als “de likeur uit het verleden” dankzij de extreem oude oorsprong, tegen het einde van de 17e eeuw. Het werd voor het eerst geproduceerd in kloosters, waar nonnen rozenblaadjes lieten weken in alcohol om zo een likeur te maken voor belangrijke gasten. Jaren later werd het een “dames likeur” die gebruikt werd om vooral verlovingen en bruiloften te vieren.
Dankzij het bijzondere en elegante aroma, en de “vrouwelijke” smaak, kan het worden beschouwd, toen en nu, als een likeur voor een welkom en een goede conversatie.
(Neem van mij aan, ook mannen vinden dit lekker!!)