Op Valentijnsdag verras jij jouw geliefde met Rozen van Rozen.nl!

person Gepost door: Rozen.nl list In: Rozenweetjes Op:
Op Valentijnsdag verras jij jouw geliefde met Rozen van Rozen.nl!

Wil jij jouw geliefde op Valentijnsdag verrassen? Dat doe je met een prachtige Bos Rode Rozen van Rozen.nl! Wij bieden mooie Valentijnscadeaus om jouw geliefde op 14 februari te verrassen.

Bijna is het zover: Valentijnsdag! 14 februari is de dag om jouw geliefde te verrassen, een vriend of vriendin in het zonnetje te zetten of om jezelf lekker te verwennen. Valentijnsdag is de dag van de liefde en dat wordt goed gevierd met het geven van kaarten, chocola, rozen of extra aandacht. Maar waar komt Valentijnsdag vandaan? 

 

Er zijn meerdere theorieën over hoe Valentijnsdag is ontstaan, wat er zeker van is kan niemand zeggen. Hieronder benoemen wij deze verschillende theorieën:

 

Valentinus

Het meest gehoorde verhaal gaat over de Romeinse priester, Valentinus.  Hij kwam tijdens de christenvervolgingen - onder leiding van Claudius II Gothicus - om het leven. De priester zou volgens de verhalen geweigerd hebben zijn geloof op te geven en uiteindelijk stierf de Valentijn als martelaar. Vlak voor zijn dood zou Valentinus nog wel een wonder hebben verricht: het genezen van de blinde pleegdochter van Asterius, stadhouder van Rome. De stadhouder was hem hier zo dankbaar voor, dat hij zich bekeerde tot het Christendom en direct alle christelijke gevangenen vrij liet. Dit waren genoeg redenen voor Claudius II om Valentinus op 14 februari 270 te laten onthoofden. 

 

Vele jaren later werd Valentinus heilig verklaard door de christelijke kerk, van zijn sterfdag werd een feestdag gemaakt. In die tijd was het niet gewoonlijk om in het openbaar de liefde te delen, op deze feestdag werd hiervoor een uitzondering gemaakt. Iedereen mocht op 14 februari zijn liefde delen en uiten in het openbaar. Geliefde verraste elkaar op deze dag met een cadeau of brief. 

 

Lupercalia

Daarnaast zijn er verhalen die vertellen dat Valentijnsdag is afgeleid van het Romeinse Lupercalia feest op 15 februari. Dit feest zou worden gevierd ter ere van de vruchtbaarheidsgod Lupercus. Legendes zeggen dat het feest werd gevierd in de buurt van de grotten waar Romulus en Remus - de stichters van de stad Rome -, waren opgevoed door de wolven. Hier werden dan de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een kom gegooid, waarbij ongehuwde mannen om de beurt een naam mochten trekken. Jonge ongehuwde mensen werden dan elkaars partner. Toen in Europa uiteindelijk het Christendom opkwam, werd Lupercalia verboden en vervangen door Valentijnsdag. 

 

Hoe is Valentijnsdag ontstaan?

Er zijn óók bronnen die zeggen dat in het jaar 496 paus Gelasius de 14e van februari uitriep tot de heilige Valentijn, welke Valentijn is niet bekend. Óf bronnen die zeggen dat de oorsprong ligt bij een jonge Romein - genaamd Sint Valentijn - die werd gemarteld omdat hij weigerde zijn Christendom op te geven. Hij stierf op 14 februari 296 na Christus, vóór zijn executie schreef hij een afscheidsbriefje voor een vrouw waar hij verliefd op was geworden tijdens zijn gevangenschap. Het briefje ondertekende hij met: ‘Van jouw Valentijn’. Anderen vertellen weer dat rond 14 februari de vogels beginnen met paren en dat mensen die dag ook paringsdrang beginnen te vertonen. Geoffrey Chaucer schreef bijvoorbeeld al in de 14e eeuw: “want het was op Sint Valentijnsdag, dat elke vogel een partner kiest”. 

 

Kortom, er bestaan meerdere theorieën over het ontstaan van Valentijnsdag maar, de betekenis van Valentijnsdag blijft hetzelfde! Het is een dag waarop gemiddeld ongeveer 40% van de Nederlanders zijn of haar geliefde in het zonnetje zet. Dit kan door een dagje quality time, een leuk kaartje of een bosje rozen. 

Ben jij op zoek naar een mooi Valentijnscadeau? Bekijk ons ruime Valentijn assortiment met onder andere Valentijnsdagpakketten, prachtige bossen rode rozen en rozenblaadjes en bestel alvast jouw Valentijnscadeau. Tijdens het afrekenen kun je jouw gewenste leverdatum en tijdslot kiezen. Er zijn een beperkt aantal slots beschikbaar, dus wees er snel bij!

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag zaterdag Januari Februari Maart april Kunnen juni- juli- augustus september oktober november december