Maak je eigen rozenparfum in 5 stappen

person Gepost door: Rozen.nl list In: Rozenweetjes Op:
Maak je eigen rozenparfum in 5 stappen

Wist je dat je rozen voor veel meer dingen kunt gebruiken dan alleen voor het versieren van je huis of als geschenk? Rozen lenen zich namelijk uitstekend voor het maken van een heerlijke parfum. Wij vertellen je welke eenvoudige stappen je moet volgen om jouw eigen rozenparfum te creëren.

Wist je dat je rozen voor veel meer dingen kunt gebruiken dan alleen voor het versieren van je huis of als geschenk? Rozen lenen zich namelijk uitstekend voor het maken van een heerlijke parfum. Wij vertellen je welke eenvoudige stappen je moet volgen om jouw eigen rozenparfum te creëren.

Er zijn verschillende manieren om een rozenparfum te maken. Dit hangt af van de beschikbare tijd en de gewenste resultaten. Denk er wel aan dat deze parfum niet dezelfde houdbaarheid heeft als de parfums die je kunt kopen in de winkel. Dit komt omdat het gemaakt wordt van natuurlijke producten. En het bijzondere is dat het jouw zelfgemaakte rozenparfum wordt. Hoe leuk is dat?

We geven je twee methodes om een rozenparfum te fabriceren: een snelle, makkelijke manier en een iets lastigere.

Recept voor eenvoudige rozenparfum

Voor een basis rozenparfum heb je twee ingrediënten nodig:

En zo ga je te werk:

 1. Doe de rozenblaadjes in een kommetje. Voeg daarna het water toe en laat het ongeveer een minuut staan. Giet het water daarna af in een andere kom.
 2. Stamp de rozenblaadjes fijn door middel van (het liefst) een vijzel. Heb je geen vijzel? Druk ze dan fijn met de onderkant van een lepel.
 3. Meng de blaadjes weer terug in het water en giet opnieuw af in de eerste kom. Als het goed is wordt het water nu roodbruin.
 4. Herhaal deze actie totdat de rozenblaadjes oranje worden. Filter dan nogmaals, en tada! Jouw rozenparfum is ready to use.
 5. Giet de parfum in een vernevelaar.

Tip: om de parfum iets langer houdbaar te maken, kun je ‘m in de koelkast bewaren.

Recept voor langer houdbare rozenparfum

Wil je toch liever een wat duurzamere rozenparfum maken? Gebruik dan de volgende ingrediënten:

 • 50-60 rozenblaadjes
 • 10 druppels etherische rozenolie
 • 3 eetlepels wodka
 • 4 druppeltjes glycerine
 • Water
 • Een theedoek

Dit zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Kook de blaadjes in een pot en laat twee uur sudderen in ongeveer 1 liter water.
 2. Vervolgens haal je de pan van het vuur en laat je het vijf minuten afkoelen. Giet het hierna af door een doek en bewaar het water voor later. Knijp de doek met de rozenblaadjes goed uit, zodat al het vocht eruit kan komen.
 3. Laat het water bij kamertemperatuur een uur staan.
 4. Schenk een halve liter water in een kom en voeg hier de wodka, glycerine en de essentiële olie toe. Roer goed door elkaar.
 5. Vind je de parfum niet intens genoeg? Voeg dan druppelsgewijs een kleine hoeveelheid olie toe.

En voilà, jouw rozenparfum is klaar! Gebruik een vernevelaar om de heerlijke rozengeur te verspreiden.  Heb je nou geen tijd (of geen zin) om een zelfgemaakte parfum te maken? Koop dan een kant en klare rozenparfum bij Rozen.nl.

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag zaterdag Januari Februari Maart april Kunnen juni- juli- augustus september oktober november december