Ja ik wil… rozen op mijn bruiloft

person Gepost door: Rozen.nl list In: Rozenweetjes Op:
Ja ik wil… rozen op mijn bruiloft

Veel bruiloften vinden plaats in de lente. De meest gekozen bloem in bruidsboeketten is de roos. Niet zo gek eigenlijk, als je weet dat er meer dan 3000 verschillende soorten rozen bestaan. Je hebt ze in allerlei kleuren en maten; van lichte, frisse pasteltinten tot felle kleuren als oranje, geel, roze en blauw.

Veel bruiloften vinden plaats in de lente. De meest gekozen bloem in bruidsboeketten is de roos. Niet zo gek eigenlijk, als je weet dat er meer dan 3000 verschillende soorten rozen bestaan. Je hebt ze in allerlei kleuren en maten; van lichte, frisse pasteltinten tot felle kleuren als oranje, geel, roze en blauw. Genoeg variatie om hier eindeloos mee te combineren. Heb je nog geen idee hoe jouw droomboeket van rozen eruit moet zien? Wij geven je tips zodat je kunt ontdekken welk rozenboeket het meest geschikt is voor jou.

Kleur rozen bruidsboeket

Het is een veel voorkomende trend om voor de trouwdag een bepaald kleurenthema te kiezen. Dit thema kan dan tot in de kleinste details doorgevoerd worden. Gebruik daarom ook de kleur die jij hebt gekozen voor het thema als basiskleur. Dat kleuren een bepaalde betekenis hebben, wist je misschien al. Zo kan je natuurlijk gaan voor de kleur die iets zegt over jullie liefdesrelatie. Zijn jullie bijvoorbeeld een ontspannen, easy going koppel? Kies dan voor een stijlvol wit bruidsboeket met een touch van pastelkleuren. Rozen in pastelachtige kleuren zijn namelijk erg geschikt voor een bruiloft in de lente. Kies voor rozen als de Sophia LorenLovely Avalanche of de Jumilia van Rozen.nl. Ook is het mogelijk om witte rozen te laten bedrukken met een persoonlijke tekst. Benieuwd naar de betekenis van kleuren rozen in een bruidsboeket? Hieronder een aantal voorbeelden:

Bruidsboeket in wit: dit boeket heeft een pure, frisse en chique uitstraling en staan voor onschuld en reinheid

Bruidsboeket in paars: paarse rozen staan symbool voor elegantie en waardigheid

Bruidsboeket in roze: een roze bruidsboeket staat voor onschuld, tederheid en zachtheid.

Bruidsboeket in rood: rode rozen stralen liefde en romantiek uit

Bruidsboeket in wit en rood: een combinatie van witte en rode rozen betekent ‘voor altijd samen’.

Bruidsboeket bij jouw figuur

De dag dat je gaat trouwen mag je onbeschaamd in het middelpunt van de belangstelling staan. Alle ogen kijken naar jou! Het is dan ook belangrijk dat je een trouwjurk en bruidsboeket kiest die bij jouw figuur passen. Want als je je zelfverzekerd en comfortabel voelt in wat je draagt, dan straal je dat ook uit!

Een latfiguur

Ben jij een lat-model, met een smal figuur, kleine borsten en slanke benen? Dan past een klein rozenboeket met ronde vormen erg goed bij jou. Dit benadrukt namelijk jouw rondingen. Wanneer je vrij lang bent, kun je beter gaan voor een hangend bruidsboeket, aangezien dit de lengte breekt. De jurk die het beste past bij dit figuur is een prinsessenjurk of een A-lijn.

Een appelfiguur

Een appelfiguur – dat zich kenmerkt door de combinatie van een breed bovenlichaam met een smal onderlichaam – kan het beste kiezen voor een groter rozenboeket. Voorkom lengte. De jurk die hier het beste bij past is een trouwjurk met een hoge taille.

Een peerfiguur

Een peer-model heeft juist in verhouding met een smal bovenlichaam weer een wat breder onderlichaam. Je kan dan het beste kiezen voor een bescheiden rozenboeket met ronde vormen. Draag hierbij bijvoorbeeld een jurk met een wijde rok.

Een zandloperfiguur

Vrouwen met een zandloperfiguur hebben grote borsten, een smalle taille en vrouwelijke heupen. Zowel voor het bruidsboeket als de trouwjurk geldt dat vrijwel alle variaties kunnen. Let er wel op dat het boeket in verhouding blijft met je figuur en lengte.

Hopelijk heb je nu door deze tips een beter beeld van welk rozen voor huwelijk het beste bij jou past. En dan kun je nu uitkijken naar de mooiste dag van je leven…

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag zaterdag Januari Februari Maart april Kunnen juni- juli- augustus september oktober november december